Om oss

Säffle släktforskargrupp.
-Gruppen som hellre ser bakåt än framåt-

Välkommen till Säffle Släktforskargrupp

Här tänkte vi blogga en del om släktforskning. Skriv gärna inlägg om saker du vill dela med dig eller om saker som du undrar.

Vi hoppas sidan blir uppskattad och med med många besökare.

Vid en släktforskarträff på Säffle Hembygdsgård den 29 augusti 1990, beslöt ett antal intresserade släktforskare att starta en sammanslutning av släktforskare i Säffle kommun.

Vi ansåg att en regelrätt förening skulle bli för tungrodd, varför vi startade det hela som en kamratcirkel i Studieförbundet Vuxenskolans regi. Och så har det förblivit. Vi har därför ingen styrelse och ingen årsavgift, utan träffas helt förutsättningslöst för en stunds trevlig samvaro.

Vi träffas ungefär en gång per månad under höst och vår. Ett femtontal släktforskare brukar möta upp. Tyvärr är det svårt att få med nya forskare, utan det är de ”gamla” garvade forskarna som kommer. Det beror kanske på att det ibland kan bli en lite för avancerad diskussion för en ovan forskare. Men vi vill gärna att alla som är intresserade ska komma.

Vad sysslar vi då med? Ja, egentligen inget särskilt. Har vi problem i vår forskning kanske någon annan har lösningen. Tyvärr kan vi inte säga att vi har täckt hela Säfflebygden. Några socknar saknar ”expert”. Alla socknar förekommer dock i vår gemensamma forskning. Värmlands Släktforskarförening har lokalombud för några av socknarna, nämligen , By, Gillberga, Kila, Långserud, Svanskog, och Tveta. Du når dem här.

Tanken är att träffarna skall få karaktären av ”växelbruk”, dvs att de skall växla mellan ”gagg”- och temabetonade kvällar.

Tillbaka till Värmlandsrötters hemsida